René W.Chr. Dessing

René W.Chr. Dessing

Heemst Advies opgericht door René W.Chr. Dessing. Na het behalen van zijn doctoraal Kunstgeschiedenis startte Dessing in 1988 Cultureel Organisatiebureau Artifex Travel. Tot in 2006 voerde hij als eigenaar de directie. In de vele jaren waarin hij Artifex leidde, groeide het bureau uit tot het meest gerenommeerde culturele organisatiebureau van Nederland. Artifex organiseert en initieert veel culturele bedrijfsevenementen, culturele excursies voor lezers van bladen en tijdschriften. Bovendien verzorgt Artifex de architectuurrondleidingen in gebouwen zoals de Beurs van Berlage, het Muziekgebouw aan 't IJ en het Olympisch Stadion. Artifex wordt nu voortgezet onder de directie van Sven Cohen Stuart.

De programma's en excursies van Artifex paren een creatieve insteek op basis van praktische haalbaarheid. Dat een optimale dienstverlening hierbij essentieel is, spreekt voor zich. In de jaren dat René Dessing Artifex leidde, bedacht hij duizenden bijzondere culturele programma's en evenementen, veelal voor hoogopgeleide en gevestigde deelnemersgroepen. Onnodig te zeggen dat zijn jarenlange ervaring geleid heeft tot een bijzonder groot netwerk in de meest uiteenlopende werelden. Dit netwerk en deze creativiteit stelt Dessing nu ten dienste van de opdrachtgevers van Heemst Advies.

Dessing: "In al die jaren heb ik geleerd dat mensen, hoe veeleisend ook, je als bedrijf het meest waarderen als uit alles blijkt dat je je hebt verdiept in hun belangstellingen en wensen, en ze daarin toch weet te verrassen. En natuurlijk helpt een hoffelijke en 'menselijke' behandeling om de relatie te verstevigen. Wat dat laatste betreft schiet men in Nederland nog wel eens te kort. Jammer, want dan heeft men veel tijd en moeite geïnvesteerd in een mooi relatieprogramma, en dan loopt het stuk op de details."